El Francesc i l'Alejandro
Francesc amb l’Alejandro quan van signar la venda

Francesc Dueso, assessor immobiliari a Century 21 BZ Gestió, explica el cas de l’herència d’una propietat que va complicar la vida els seus nous propietaris, l’Alejandro i el seu germà petit, fins que van poder vendre el pis.

La solució a posat a prova l’assessorament de 360° de tots els departaments de Balsells Zaragoza, que han fet pinya per trobar una sortida a l’atzucac de l’Alejandro.

Tot va passar just quan en Francesc acabava d’entrar a treballar com assessor immobiliari a Century 21 BZ Gestió i va trobar el seu primer client, érem a l’estiu del 2017.

Us explicarem la història en paraules d’en Francesc:

Problema resolt amb l’assessorament de 360° de Balsells Zaragoza Gestió.

1. L’herència angoixant

L’Alejandro hereta un pis a Ciutat Meridiana amb 23 anys. Es tracta d’un quart sense ascensor, amb unes vistes esplèndides en un barri de treballadors.

L’Alejandro no estava content amb la gestió de l’administrador anterior i va demanar a Balsells Zaragoza Gestio, es fes càrrec del seu lloguer, donat que tenia molts problemes de pagament amb la seva llogatera. Aquesta acabava de tenir un fill i els problemes de pagament encara s’estaven fent més greus.

En conseqüència l’Alejandro va haver de fer front a les despeses de l’immoble com ara l’IBI, les taxes d’escombraries i les de la Comunitat sense tenir cap ingrés per part de la llogatera. Per acabar de complicar les coses, l’Alejandro estava a l’atur.

Davant d’aquesta situació i després de fer-li molts requeriments a la llogatera vam iniciar el procés de desnonament, ja que una de les obligacions més importants del contracte d’arrendament és el pagament de la renda. L’impagament pot ser causa de la rescissió de contracte.

L’Alejandro va reclamar via burofax un requeriment demanant l’abonament de les rendes impagades i anunciant que posaria en marxa accions judicials per procedir al desnonament si no pagava el deute o si no tornava el pis.

Després d’exhaurir tots els procediments per mirar de resoldre el contracte d’arrendament de manera amistosa sense cap resposta per part de la llogatera, es va iniciar el procés judicial de desnonament per impagament.

2. La solució: la suma de tot BZ Gestió

A Balsells Zaragoza Gestió es va involucrar el departament de lloguers, el departament jurídic i també el de l’assessorament legal. El propietari estava en una situació econòmica força delicada, així que Balsells Zaragoza li va finançar gran part de les despeses de les gestions.

Després de molts tràmits, es va fixar un dia pel desnonament. Hi vaig anar acompanyat d’en Pedro que porta el manteniment de les finques que administrem; d’un manyà que havia d’obrir la porta; el procurador i l’aparell judicial.

Vam tenir sort perquè la policia va aconseguir entrar en l’habitatge. Ens vam trobar un pis destrossat brut.

Aleshores es va precintar l’accés i es va posar una porta de seguretat finançada per Balsells Zaragoza.

A la finca les veïnes i els veïns van estar molt agraïts de les nostres gestions perquè la llogatera no se’n cuidava de res i portava molts problemes.

Després d’un any i mig,  entrem en acció el departament de compravenda, Century 21 BZ Gestió, quan l’Alejandro signa l’encàrrec de venda.

3. El final del túnel: la venda del pis

Estat del pis
El pis estava en molt mal estat

Malgrat que el pis estava en mal estat, gràcies a la clientela pròpia de l’oficina va aparèixer un comprador que el volia com a inversió.

Després de comprar-lo, els nous propietaris l’han arreglat, pintat i l’han posat en lloguer, deixant l’administració del lloguer a Balsells Zaragoza Gestió.

Un cop venut el pis, l’Alejandro ha pagat els deutes que li havia generat l’herència i s’ha tret un problema gros del damunt.

El més important per mi és que haver ajudat al nostre client quan més ho necessitava!

Ara l’Alejandro ens ha renovat la confiança: vol reinvertir els diners comprant un local o un pàrquing, li estem buscant nosaltres! Aquesta història té un final feliç.

Pisos a Ciutat Meridiana
Vicens [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons