Propietaris: vendre o llogar?

Tens una propietat que no faràs servir i vols treure-li un benefici. Dubtes entre llogar-la o vendre-la?

BZ GESTIÓ - Consejos para vender

Consells per vendre

Vols vendre el teu pis ràpid i al millor preu i no saps per on començar; hi ha tantes agències…

BZ GESTIÓ - Consejos para alquilar tu casa

Consells per llogar

Vols treure-li rendiment al teu pis i has decidit llogar-lo, però no saps com buscar bons inquilins.

Deixa’t assessorar pels professionals de BZ GESTIÓ i, amb tota la informació a les mans, decideix: segur que l’encertaràs! La nostra àmplia experiència i mètodes faran que llogar o vendre el teu pis sigui per a tu una experiència fàcil i ràpida.

A BZ GESTIÓ tindràs una entrevista d’assessorament personalitzada en la qual, sota acord de confidencialitat, estudiarem les teves necessitats com a propietari i farem les accions necessàries per decidir la millor opció.

Un patrimoni no ha d’estar tancat: cal treure-li rendibilitat, perquè sempre et genera despeses. Així, doncs, veurem si cal arreglar-lo i vendre’l perquè el propietari necessita diners per fer front a algun pagament o comprovarem l’estat de l’immoble per valorar si és millor llogar-lo.

Com vendre

Abans de posar a la venda un pis de la teva propietat, t’aconsellem:

Tenir la documentació correcta i en regla

Per evitar problemes futurs, prepara la documentació necessària per a la venda:

 • Demana una còpia simple al Registre de la Propietat per a assegurar-te que està tot correcte i veure que l’habitatge no tingui afectacions.
 • Certificat energètic i cèdula d’habitabilitat.

Després, has de considerar dos factors molt importants:

 • El preu o valor de l’immoble.
 • El màrqueting i la promoció de l’immoble.

De fet, van relacionats: saber el valor real de l’immoble en aquell moment d’acord amb el mercat i pressupostar la inversió que faràs en la preparació, el màrqueting i la promoció de l’immoble per poder vendre’l és bàsic per tenir èxit a l’hora de comercialitzar-lo.

Com posar el valor a l’immoble

L’única manera per saber el valor de mercat en aquest moment és tenir la informació real de les últimes vendes que s’han fet a la zona. Perquè si et bases només en allò que apareix en portals immobiliaris o aplicacions, sabràs preus de venda en aquest moment, sí, però no el preu final a què es vendran aquests habitatges, que és el valor real que t’interessa.

Tot i que és normal que, com a propietari, hi hagi un valor sentimental o emocional, per desgràcia no pots tenir-ho en compte a l’hora de posar valor a l’immoble. Cal ser objectius! I tampoc pots comptar amb elements com: allò que s’ha de d’hipoteca, allò que necessites per poder comprar un altre habitatge, etc.

El valor que li posis ha de ser el real::

 • Si el poses massa alt, cremaràs l’immoble i faràs que altres immobles similars al teu que s’estan venent més barats siguin més atractius. No generaràs les visites que necessites per poder trobar un comprador.
 • Si el poses per sota de mercat, estaràs perdent diners.

Com pressupostar la inversió en màrqueting i promoció

Una inversió cap a una venda segura en la qual has de:

Preparar l’habitatge per a la venda

Quan comprem qualsevol cosa de segona mà volem que estigui neta i en bon estat, que sembli que l’estrenem. Doncs a un immoble també cal fer-li la posada a punt per vendre’l i generar aquesta sensació.

La tècnica americana anomenada «Home Staging» (posada en escena) té en compte tots els aspectes per preparar un habitatge abans de vendre’l: des buidar-lo d’objectes personals, netejar-lo i pintar-lo fins a llogar mobles de cartró, perquè el futur comprador vegi com quedarien els espais. Pensa-ho i decideix què vols fer.

També és útil la promoció visual: fer un reportatge fotogràfic professional i/o fer un vídeo virtual de 360 graus de l’immoble juntament amb un plànol. Així, quan et sol·licitin la visita, els compradors potencials ja ho hauran vist i estaran filtrats, estalviant-te temps i guanyant qualitat de les visites.

Com pressupostar la inversió en màrqueting i promoció

Fer publicitat de l’immoble

Aconsegueix la màxima difusió possible fent servir diversos canals de promoció, col·laboració i comunicació, a part dels portals immobiliaris (tant a nivell nacional com internacional).

També cal fer accions a nivell local, de barri, ja que el comprador potencial pot estar més a prop del que penses.

BZ GESTIÓ - Encontramos tu nueva casa

Com llogar

Si vols posar en lloguer un pis t’aconsellem:

Una de les primeres decisions és el temps que vols llogar el pis, perquè hi ha tres tipus de lloguer:

 1. Lloguer a llarg termini: contracte de 5 anys.
  Implica 6 mesos mínims d’obligació, després dels quals, avisant amb 1 mes d’antelació, l’inquilí podria marxar.
  I si el propietari necessita el pis per a ús propi, podrà disposar-ne avisant amb 2 mesos d’antelació a l’inquilí.
 2. Lloguer de temporada: contracte d’1 mes fins a 11 mesos.
  Implica que estigui moblat i totalment equipat (estris, parament, roba blanca …).
 3. Lloguer turístic: implica tenir una llicència i complir els seus requisits (taxa turística, telèfon 24 hores, dades de llogaters als Mossos d’Esquadra, etc.).

Després has de considerar dos factors molt importants respecte a l’immoble:

 • El preu de lloguer mensual
 • El màrqueting i la promoció que cal fer

De fet, van relacionats. El preu del lloguer mensual del pis depèn de les instal·lacions i de l’aspecte; és a dir, que tot funcioni (electrodomèstics, portes, interruptors, aigua calenta, calefacció o aire condicionat …), que estigui pintat i net, mobles en bon estat (adequats i actuals), etc. En definitiva, que el client tingui la sensació gairebé que ho estrena.
I crear campanyes de màrqueting efectives perquè el pis es doni a conèixer.

La tècnica de «Home Staging» és ideal per preparar el pis: serveix per donar-li un valor afegit i treure-li tot el rendiment possible de manera que puguis llogar-lo aviat i al millor preu.
Per exemple, és millor tenir mobles actuals i electrodomèstics nous (mínim rentadora i frigorífic).

A BZ Gestió fins i tot financem aquesta adequació del pis.

És recomanable posar-te en mans d’una agència per: escollir bé els inquilins, elaborar el contracte, la seva durada, quina fiança és la recomanable, no deixar-te cap tema legislatiu importants, els deures i obligacions de les parts (llogater i propietari), procés de tancament i renovació del contracte, etc.

I, finalment, tenir en compte les gestions més habituals durant el lloguer: mantenir el pis en bon estat i solucionar les incidències que vagin sorgint…

BZ GESTIÓ és el que necessites! T’estalviaràs feina, temps i maldecaps.