YouTube player
Entrevista

Barcelona és una de les ciutats més cares per llogar un habitatge de tot l’Estat. Hem tingut un increment de preus entre un 10 i un 15%.

Silvia Pol Vidal, periodista de la La Sexta, entrevista a Ramon Balsells, director del Grup Balsells, a la recerca d’una explicació d’aquesta situació dins del programa Al Rojo Vivo.

Quines són les càuses?

Entre les causes d’aquesta pujada hi ha la finalització de la llei que limitava el preu del lloguer i que només s’aplicava a Catalunya. En derogar-se la Llei de regulació del preu del lloguer, molts pisos que havien passat al lloguer de temporada han tornat al mercat del lloguer amb preus més alts.

L’escalada de preus també es deu al fet que Barcelona té una escassa oferta i una demanda molt alta, deguda a la tornada de turistes, els estudiants que tornen a les facultats i el descens del teletreball. A aquesta situació s’hi afegeix que la inflació supera el 10% i la pujada dels tipus d’interès, tot això fa augmentar el nombre de famílies que necessitaran un habitatge de lloguer perquè no se’n podran permetre un de compra.

D’altra banda, el Govern espanyol ha prorrogat fins a finals d’any el reial decret que limita al 2% la pujada de preus del lloguer als contractes vigents que els hi toca una revisió de l’IPC, però aquesta limitació no afecta el preu amb el qual es signen els contractes nous, ja que fins a l’any vinent no tindran revisió de l’IPC.

Vista aèria de Barcelona
Vista aèria de Barcelona