Bombeta feta amb paper
Idees per l’estalvi energètic

La pujada recent en les tarifes de llum ha fet que moltes llars s’hagin posat a buscar la millor manera d’estalviar en el consum elèctric, per reduir així els rebuts. I en aquest article t’ajudarem a aconseguir-ho de manera eficient.

Estalviar en llum amb la potència contractada

Un dels motius pels quals les factures arriben altes és per la quota de la potència contractada, segons expliquen a Companias-de-luz.com. El motiu? Doncs que si tens subscrita una potència més alta de la que realment necessites, pagaràs una quota fixa més alta del que és habitual. Per això el més assenyat per estalviar en llum és assegurar-te que tens la potència adequada. I com fer-ho? La forma més ràpida de saber amb certesa quina és la potència elèctrica que necessites i així estalviar en llum és a través d’una calculadora de potència elèctrica.

Implementa els teus hàbits de consum

Actualment hi ha una sèrie de tarifes, segons expliquen els experts de Companias-de-luz.com, que tenen un preu més econòmic a determinades hores del dia. Si aquest és el teu cas, el més sensat és intentar concentrar el gruix del consum en aquelles hores promocionades. D’aquesta manera pagaràs molt menys que si es fas el mateix consum a les hores amb el preu més alt. En general, les hores més econòmiques solen ser a la nit i a primera hora del matí, així com els caps de setmana durant tot el dia.

Aprofita la llum solar

Si tens un habitatge lluminós, aprofita-ho! Moltes vegades no cal encendre la llum quan entra la llum del Sol. Això sí, has d’assegurar-te que les teves estàncies es trobin el més lluminoses possibles perquè realment puguis fer la teva vida normal. Per això, procura que no hi hagi estris que dificultin l’entrada de la llum solar, com ara les cortines massa opaques. A més, si necessites pintar la casa, no dubtis a fer-ho en colors el més clars possibles, ja que això ajuda a fer que l’habitatge sigui més lluminós.

Canvia les teves bombetes

Abans de mudar-te a la teva nova llar, tant si és una compra com de lloguer, demana si tenen bombetes LED. I és que aquestes bombetes són perfectes per a l’estalvi energètic, ja que són de baix consum i, a més, no produeixen calor. A més, actualment hi ha tendències que fan que la decoració gràcies a la il·luminació sigui sostenible i econòmica, tal com es pot comprovar en aquest article.

Fes servir la domòtica

Cada cop és més habitual que les llars instal·lin sistemes domòtics per poder guanyar en seguretat i confort, a més de, per descomptat, en estalvi energètic ja que les smart-homes permeten un major control sobre el consum, de manera que ho pots optimitzar al màxim evitant les despeses innecessàries. I tot això des d’una aplicació que pots instal·lar del teu mòbil, de manera que pots controlar el teu habitatge des d’on siguis.

Controlar la calefacció, pujar o baixar les persianes quan plou o regular la intensitat i el color dels llums des del teu mòbil, són algunes de les aplicacions de la domòtica a casa.

Posant una bombeta de Led